W naszej kuchni zrobiło się naprawdę gorąco! Pracownicy podzielili się na dwie grupy. Po jednej stronie smakosze pizzy na grubym cieście, po drugiej miłośnicy cienkiego ciasta. Które ciasto zasługuje na miano tego jedynie słusznego?
Kiedy myślimy o pizzy nasuwa nam się słoneczna Italia i cienki drożdżowy placek. Czy w takim razie pizza na grubym cieście nie jest pizzą? A skąd! Przyjrzyjmy się chociażby pizzy, która została wpisana na listę UNESCO. Pizza neapolitańska charakteryzuje się cienkim i podwyższonymi, pulchnymi brzegami. Przygotowywana jest według określonych tradycyjnych receptur i składników.
Jednak powszechnie podawaną pizzą we Włoszech jest pizza na cienkim cieście. Tutaj sekretem jest dobra mąka 00 oraz mała ilość drożdży. Dodatkowo ważny jest czas wyrastania ciasta. Niektóre przepisy na pizzę mówią nawet o dobie! Dzięki temu otrzymamy chrupiące, cienkie ciasto nie tylko smaczniejsze, ale również łatwe do strawienia.
Korzeni możemy doszukiwać się w Ameryce, gdzie pizza w stylu nowojorskim stała się przebojem w kuchni streetfoodowej. Sprzedawana w kawałkach pizza na grubym cieście z dużą ilością składników zdecydowanie lepiej przyjęła się w amerykańskiej społeczności niż cienki włoski placek.
Możemy zagwarantować, że na pewno smaczna. Dbamy, aby wszystkie składniki były najwyższej jakości od mąki, aż po wszystkie dodatki na naszych pizzach. Mało tego – składając zamówienie możesz wybrać rodzaj ciasta! Zamów już teraz i przekonaj się na własnej skórze.
A jaki jest wynik naszej pracowniczej debaty? Atmosfera była napięta, ale zgodnie stwierdziliśmy, że przede wszystkim łączy nas miłość do pizzy!
Ta strona używa ciasteczek. Korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.